ביטוח מחלות קשות
פיברומיאלגיה האם ניתן לבטח? - סוכן ביטוח מחלות קשות טד בר

    חייגו עכשיו:
    050-5202060
    או השאירו פרטים

    כאבים כרוניים אינם גזירת גורל

    בשאלה האם ניתן לבטח חולת פיברומיאלגיה נתקלתי כשזוג מבוטחים שלי חזר משהות ארוכה בחו"ל, במקרה שכזה לא משולם ביטוח לאומי ומשכך גם אין ביטוח בריאות והחברות בקופת חולים נפסקת, שאלתם היתה האם קופת החולים רשאית לדחות את האישה לביטוח סיעודי מפאת העובדה כי היא סובלת מפיברומיאלגיה.

    פיברומיאלגיה או דאבת השרירים מאופיינת בכאבי שרירים ושלד עם רגישות יתר באזור המפרקים, בקושי בתנועה ועייפות כרונית המלווה בכאבי ראש.

    הביטוח הסיעודי בקופות החולים מנוהל על ידי חברות ביטוח, הביטוח הסיעודי של חברי מכבי נוהל עד 31.12.2018 על ידי חברת כלל ומ 01.01.2019 ע"י חברת הפניקס ולכל חברת ביטוח יש את נוהלי החיתום שלה

    אחת התיאוריות הינה שהפיברומיאלגיה קשורה לתת פעילות של בלוטת התריס, והיו מקרים שאיזון פעילות הבלוטה ע"י נטילת אלטרוקסין או יוטירקס, ייצב את מצב החולה, ברור שהמחלה נובעת משיבוש הורמונלי והמטרה לאזן מחדש את הגוף כך שגם אם לא ייעלמו כאבי השרירים לגמרי הרי ניתן יהיה לתפקד. במחלות מסוג זה הנטייה הינה למתן אותם וממצב של חוסר תפקוד לבנות מערכת גופנית מתפקדת, דואבת אמנם אך מתפקדת. הגישה המודרנית לטיפול בפיברומיאלגיה נסמכת על טיפול הוליסטי לא רק תרופות כימיות אלא שילוב אורח חיים בריא ופעילות גופנית קבועה המתעצמת עם הזמן.

    שליש מחולי הפיברומיאלגיה מדווחים על תחילת התסמונת לאחר שחוו: זיהומים ויראליים, טראומה נפשית או טראומה גופנית.
    הטראומה הגופנית המובהקת ביותר הינה חבלה בעמוד שדרה צווארי של חולים שנפגעו בתאונת דרכים, החבלה בצוואר היא מטיפוס של צליפת שוט

    רוב מוחלט של חולי הפיברומיאלגיה הן נשים (מעל 90%) , בארץ יש כ-200,000 חולים בפיברומיאלגיה כך שלא ניתן להתייחס למחלה זו כמחלה שולית.

    פיברומיאלגיה האם ניתן לבטח? - סוכן ביטוח מחלות קשות טד בר

    הבעיה היא שבמקרים רבים אין אבחון של המחלה שכזאת שכן כאבי שרירים שהם ממאפייניה הבולטים של דאבת השרירים יכולים להופיע במגוון מחלות אחר

    משאובחנה המחלה ניתן להתחיל את  הטיפול הנחלק לטיפול תרופתי ולטיפול שאינו תרופתי. כך, פעילות גופנית נחשבת לנדבך מרכזי בתוכנית הטיפול. הפעילות המועדפת היא פעילות המפעילה הן את הלב והריאות והן את מערכת השרירים. הליכה, שחייה, ריקוד ורכיבה על אופניים. חשוב להתחיל בפעילות באופן הדרגתי ולהתמיד  בצורה סדירה ככל האפשר. טיפולים שונים במים חמים (הידרותרפיה) יכולים גם כן להקל, כמו גם רחצה בחמי מרפא. 

    הטיפול התרופתי בפיברומיאלגיה מתבסס על מספר תרופות המשפיעות על עיבוד כאב במערכת העצבים המרכזית. חלק מתרופות אלו הן במקורן תרופות נוגדות דיכאון, אך תרופות אלו יעילות גם אצל חולים שאינם סובלים מדיכאון. אמיטריפטילין היא תרופה המשפרת את איכות השינה ובהדרגה משפיעה גם הכאב של חולי פיברומיאלגיה. דולוקסטין (DULOXETINE) היא תרופה חדשה יותר, אשר הוכחה כיעילה לטיפול בפיברומיאלגיה כמו גם לכאבים אחרים הקשורים למערכת העצבים .

    ואם נחזור לנושא הביטוח חייבים לציין בהצהרת הבריאות את האבחנה והטיפול ואז מתחילים הליך הנקרא חיתום רפואי, הכנסתי לביטוח חולי פיברומיאלגיה לביטוח בריאות ותאונות, עדיין יש מלחמות בחיתום להכללת ביטוח סיעודי לחולי פיברומיאלגיה, זה אינו מאבק פשוט אך אנחנו לא מוותרים מה עוד שעולם הרפואה צועד קדימה לקראת תרופות אינטגרטיביות יותר שבתקווה ימגרו את הפיברומיאלגיה או לפחות יעבירו אותה ממחלה חשוכת מרפא למחלה כרונית נסבלת המאפשרת תפקוד יומיומי תקין

    רק בריאות