ביטוח סיעודי

    חייגו עכשיו:
    050-5202060
    או השאירו פרטים

    חוק סיעוד בשנת 2017, ממשיך לדאוג לכל הזקוקים לעזרה סיעודית מכל קשת האוכלוסייה, במתן גמלה עבור מטפלת סיעודית, ביקור במעונות יום ועוד

    למעלה מ -160,000 תושבי ישראל זוכים לגמלת סיעוד ומקבלים עזרה כספית בכדי לבצע את פעולות היום יום שאינם יכולים לבצע יותר בעצמם. זכאות לגמלת סיעוד מאושרת על ידי המוסד לביטוח לאומי, לאחר הגשת תביעה וביצוע מבחן תלות על ידי נציג מטעמה. לפני שמגישים את טופס התביעה, יש מספר דברים שחשוב לדעת ולהבין:

    חוק סיעוד – מי זכאי?

    חוק סיעוד – על פי החוק בישראל, אדם אשר הגיע לגיל הפרישה (גברים בגיל 67, נשים בגיל 64) ואשר מתגורר בביתו וזקוק לעזרתו של אדם אחר לצורך ביצוע פעולות יומיומיות כמו אכילה, רחצה, ניידות בבית וכד' או זקוק להשגחה רציפה כשהוא בבית על מנת להבטיח את בטיחותו. בנוסף למבחן התלות, קיים מבחן הכנסות וכמו כן גם בדיקה האם לא מתקבלים תשלומים מקצבאות נוספות  וזאת לבחינת זכאות לקבלת גמלת סיעוד.

    מה קורה אחרי הגשת טופס התביעה?

    לאחר כ – 14 ימים מהגשת טופס התביעה למוסד לביטוח לאומי, נציג מטעמם יוצר קשר על מנת לתאם ביקור בית. במסגרת ביקור הבית, המבוצע על ידי אח / אחות / פיזיותרפיסט, נבדקת הרמה התפקודית של הקשיש על ידי מבחן תלות ADL. המבחן בודק תפקוד במספר תחומים: ניידות, הלבשה, רחצה, אכילה ונטילת תרופות, שליטה בסוגרים וטיפול בהפרשות, מצב מנטלי והצורך בהשגחה. כל קושי מסוים בתפקוד מקבל ניקוד ובסיום הבדיקה הניקוד משוכלל ומתורגם לרמת זכאות.

    עיקר הבדיקה מתמקדת בתפקוד וביצוע הפעולות בתוך הבית. קושי של הקשיש להתנהל מחוץ לבית לא נלקח בחשבון. מומלץ וחשוב מאוד  שתהיה נוכחות של בן משפחה בבדיקה.

    באמצעות הגמלה יכול אותו אדם לבחור את השירותים המתאימים לו מתוך הרשימה הבאה:

    • טיפול על ידי מטפלת סיעודית מקצועית בבית
    • ביקור במרכז יום לצורך קבלת טיפול
    • אספקה של מוצרי ספיגה למבוגרים
    • אספקת לחצן מצוקה ושירותי כביסה

    במסגרת רמת הזכאות ניתן לקבל שירותים נוספים חוץ ממטפלת לבית, ביניהם: שירותי כביסה, לחצן מצוקה, מוצרי ספיגה, מרכז יום. לאחר קבלת אישור על רמת הזכאות, עובדת סוציאלית מטעם הלשכה לשירותים חברתיים במקום המגורים של הקשיש, בונה יחד איתו או בן משפחתו, תכנית טיפול עם הרכב השירותים שמעוניין לקבל מתוך סל השירותים הכלולים בגמלת הסיעוד.

    כל אדם תושב ישראל שעבר את גיל הפרישה רשאי להגיש בקשה לגמלת סיעוד לפי חוק סיעוד הקבוע

    חוק ביטוח סיעודי - סוכן ביטוח סיעודי טד בר

    חוק סיעוד כולל 3 רמות זכאות:

    • רמה א' 91% – הקשיש זכאי לקבל עזרה בהיקף של 9.75 שעות שבועיות בגמלה מלאה. בגמלה מופחת לבעלי הכנסות גבוהות הזכאות תהיה של 5 שעות בשבוע.
    • רמה ב' 150% – הקשיש זכאי לקבל עזרה בהיקף של 16 שעות שבועיות. גמלה מופחתות לבעלי הכנסות גבוהות מן הרף, הזכאות היא בהיקף של 8 שעות שבועיות.
    • רמה ג' 168% – הקשיש זכאי לקבל עזרה בהיקף של 18 שעות שבועיות. או בגמלה מופחתת לבעלי הכנסות גבוהות, זכאות ל – 9 שעות בשבוע.

    חשוב לדעת שלרמות הזכאות של 150% ו168%, מתלוות זכויות נוספות:

    1. ניתן להגיש בקשה להיתר העסקה לעובד זר.
    2. מי שלא מבקש היתר העסקה לעובד זר, מקבל באופן אוטומטי שעות מיוחדות: 150% מקבלים תוספת של 3 שעות בשבוע (כלומר, סך הכל 19 שעות שבועיות), 168% מקבלים תוספת של 4 שעות בשבוע (כלומר, סך הכל 22 שעות שבועיות).
    3. ניצולי שואה, המוכרים בקרן לרווחת ניצולי השואה, מקבלים תוספת של 9 שעות בשבוע.

    כל תביעה מטופלת בתוך כ- 60 ימים ממועד קבלתה במוסד לביטוח לאומי. על תשובת הביטוח הלאומי ניתן לערער ולהוסיף אסמכתאות רפואיות שמעידות על מצב מגיש הבקשה.

    על מנת לקבל את גמלת הסיעוד יש להגיש בקשה מתאימה למוסד לביטוח לאומי. את התביעה יכולים להגיש האדם הזקוק לשירותי סיעוד או אדם המייצג אותו (בן משפחה, אפוטרופוס).

    קשיש אשר עבר את גיל 90, זכאי לבחור את אופן ביצוע בדיקת התלות, כלומר, בין אם על ידי בודק של המוסד לביטוח לאומי או בין אם באמצעות רופא מומחה בגריאטריה במוסד ציבורי. מעבר לכך, קשיש אשר זכאי לגמלת סיעוד ברמה של 150%, בהגיעו לגיל 90 תתעדכן זכאותו באופן אוטומטי לרמה של 168%.