ביטוח מחלות קשות
מהן מחלות קרוהן וקוליטיס? סוכן ביטוח מחלות קשות טד בר

    חייגו עכשיו:
    050-5202060
    או השאירו פרטים

    למי מיועד ביטוח מחלות קשות ומהם תנאי הכניסה לביטוח

    הן מחלת קרוהן והן קוליטיס הן מחלות כרוניות התוקפות את מערכת העיכול
    ההבדל ביניהן הינו שבמקרה של קוליטיס הפגיעה הינה באזור המעי הגס בלבד ואילו לחולי קרוהן יכול שתהיה פגיעה לכל אורכה של מערכת העיכול החל מהפה ועד פי הטבעת עם התפתחויות דלקתיות ברירית הפה הוושט, המעי הגס המעי הדק עד זיהומים ופיסורות בפי הטבעת.
    שתי המחלות הינן כרוניות ומאובחנות בתקופות פעילות ובתקופות של רמיסיה בהן ניתן לנהל חיי שיגרה.
    כשהמלה פעילה היא מאובחנת בדרך כלל בהתקפים קשים של כאבי בטן, חולשה, עייפות, חוסר תיאבון וירידה במשקל.
    המקור המדוייק למחלות אלו אינו ידוע אך הכיוון הוא שאלו מחלות אוטואימוניות בהן מערכת החיסון תוקפת רקמות בריאות של הגוף ולכן חלק מהטיפולים למחלות אלו הוא תרופות המדכאות את מערכת החיסון דוגמת מטרוקסאט.
    ברור גם שיש למחלה בסיס גנטי, הורה חולה בקרוהן מגביר סיכויי צאצאיו לחלות במחלה בכפולות של למעלה מפי 10 במקרה של תאומים זהים אם האחד חולה בקרוהן יש סיכוי של כ-50% שגם האח השני יחלה במחלה. נכון ל2018 חיים בישראל למעלה מ30000 איש המאובחנים כחולי קרוהן כך שזו אינה תופעה אזוטרית.
    הטיפול במחלה נמשך כל החיים אך הוכח שאורח חיים פעיל הכולל פעילות ספורטיבית ודיאטה ים תיכונית הכוללת עלים ירוקים ושמן זית מיטיבה עם חולי מחלות המעי ובנוסף מומלץ מאוד להימנע מעישון.
    בתחום התרופות יש מנעד רחב מאוד, נתחיל מכך שיש רופאי גסטרו הממליצים על כדורים הכוללים חיידקים פרוביוטיים, ישנן תרופות נוגדות דלקת כגון: אסאקול ופנטסה, תרופות אנטיביוטיות דוגמת ציפרוקסין
    ויש סדרה שלמה של תרופות ביולוגיות שהמאפיין שלהן שהן מפחיתות דלקת על ידי קשירת החלבון הנקרא TNF למנגנון מובנה בתרופה ובכך עוצרים או מעכבים את התהליך הדלקתי, התרופות בשימוש הרב ביותר הינן רמיקייד וביומרה, אך החל מ2015 יצאו לשוק תרופות ביולוגיות מדור חדש הן לקרוהן והן לקוליטיס והן: ENTYVIO
    ודוליזומאב – היא תרופה חדשנית המונעת מתווכים מכלי הדם לרקמת המעי, התרופה הוכחה כיעילה במניעת התפשטות התהליך הדלקתי

    איך ניתן לבטח חולי קרוהן וקוליטיס?

    חברות הביטוח מאוד נזהרות לבטח חולי קרוהן וקוליטיס וזאת מהחשש לסיבוכים עקב מחלות אלו וגם מהעובדה שבין 40-50% מהחולים יזדקקו לניתוחים עקב פיתולים והצרויות במעי ולעיתים יהיה צורך בקיצור המעי. לחולים במחלות מעי דלקתיות כרוניות יש סיכוי רב יותר לחלות בסרטן המעי, לאחר 10 שנים מחוייבים החולים לעבור בדיקת קולונוסקופיה מידי שנתיים לשלול סרטן המעי הגס.
    התרופות הביולוגיות מחלישות את מערכת החיסון עובדה הגורמת לנוטלי תרופות אלו להיות רגישים יותר ופגיעים למחלות ויראליות וזיהומיות.
    מכל הסיבות שציינתי לעיל ברור שתהיה לחברות הביטוח רגישות יתר לחולי קרוהן וקוליטיס ולמרות זאת לא חסומה הדרך וניתן לבטח חולים במחלות אלו הן לביטוח בריאות והן לביטוח חיים, בביטוח בריאות תוחרג המחלה וכל תרופה שאינה בסל הבריאות שתידרש בגינה ובביטוח חיים תהיה ההתקבלות בביטוח מותנה בתשלום פרמיה נוספת כתוספת סיכון.
    היות ויש שונות גדולה מאוד בין החולים יש למלא הצהרת בריאות מלאה וכן שאלון רפואי ספציפי למחלות מעיים ולצרף מסמך רפואי מרופא מטפל לגבי המצב העדכני. ברור שתהיה התייחסות ביטוחית שונה למי שנמצא תקופה ארוכה ברמיסיה לעומת מי שהמחלה פעילה אצלו רוב הזמן.
    גם בביטוח תאונות אישיות ניתן לבטח ואף ביטחתי חולים במחלות מעי בביטוח תאונות אישיות ללא תוספת פרמיה.
    ביטוח סיעודי לחולי קרוהן וקוליטיס הוא בעייתי יותר, רוב חברות הביטוח ידחו לביטוח סיעודי אך ישנם מקרים במיוחד לאלו עם תקופות רמיסיה ארוכה שבהן ניתן לבטח גם לביטוח סיעודי עם תוספת פרמיית סיכון.
    והכי חשוב לא להתייאש. חשוב להיות מבוטחים והוכחנו שבאורך רוח והכוונה נכונה ניתן לבטח גם חולים בקרוהן וקוליטיס.

    מהן מחלות קרוהן וקוליטיס? סוכן ביטוח מחלות קשות טד בר